Ευρυαγγείες

Ευρυαγγείες

Η κατάλληλη μέθοδος θα φέρει το κατάλληλο αποτέλεσμα...

Το Apilus Platinum αντιμετωπίζει άμεσα μεγάλο εύρος ευρυαγγειακών βλαβών..
 Ευρυαγγείες, αραχνοειδή & ερυθρές κηλίδες...

"ΕΥΡΥΑΓΓΕΙΕΣ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΟΣ"

Οι ευρυαγγείες αποτελούν ένα από τα πλέον συνηθισμένα αισθητικά προβλήματα. Πρόκειται για τα επιφανειακά διευρυμένα τριχοειδή αγγεία που διακρίνονται κάτω από την επιφάνεια της επιδερμίδας, χάρη στο έντονα κόκκινο ή γαλάζιο δέρμα τους και εντοπίζονται στο πρόσωπο και στα κάτω άκρα.

Διαχωρίζονται σε κατηγορίες βάσει της κλινικής τους εικόνας. Πιο συγκεκριμένα:

Ευρυαγγείες προσώπου: Ο όρος ευρυαγγεία αναφέρεται σε επιφανειακά αγγεία του δέρματος ορατά δια γυμνού οφθαλμού. Τα αγγεία έχουν διάμετρο 0,1 με 1,0 mm και είναι δια¬τεταμένα φλεβίδια, τριχοειδή ή αρτηριόλια.
Οι ευρυαγγείες διακρίνονται σε τρεις τύπους:
(α) κόκκινες ή μπλε γραμμοειδείς
(β) αραχνοειδείς ή αστεροειδείς (spider veins)
(γ) διάχυτες

Εμφανίζονται συνήθως σε άτομα με ανοιχτό φωτότυπο, στις ρινοπαρειακές αύλακες, μύτη και ζυγωματικά. Ο πιο κοινός αιτιολογικός παράγοντας είναι η χρόνια ηλιακή έκθεση σε άτομα γενετικά προδιαθετημένα.
Επίσης, η εμφάνισή τους μπορεί να σχετίζεται με:
• ροδόχρο νόσο
• νοσήματα του κολλαγόνου
• τοπική ή συστηματική χρήση στεροειδών
• εγκυμοσύνη ή οιστρογονοθεραπεία
• μηχανικό τραύμα

Παλαιότερα η αντιμετώπισή τους γινόταν με διαθερμοπηξία, μικροσκληροθεραπεία και παλαιού τύπου «μη επιλεκτικά» laser (Argon, CO2κ.τ.λ) με περιορισμένη αποτελεσματικότητα και σχετικά υψηλή επίπτωση επιπλοκών.

Ευρυαγγείες κάτω άκρων: Είναι μικρά σπασμένα τριχοειδή αγγεία με έντονο ερυθρό ή μπλε χρώμα όπου οδηγούν σε χρόνιες αισθητικές αλλά και παθολογικές διαταραχές. Παράγοντες που βοηθούν στην εμφανισή τους είναι :

•Διαταραχές της μικροκυκλοφορίας των αγγείων που μπορεί να οφείλονται σε οργανικά αίτια αλλά και σε περιβαντολογικά αίτια, όπως το ψύχος αλλά και η υπερβολική θερμότητα.
• Η ορθοστασία και η συχνή χρήση υψηλών τακουνιών.
•Το έντονο stressΟρμονική δυσλειτουργία και εγκυμοσύνη.
•Απότομη αυξομείωση του βάρους.
•Μεταφορά βαρέων αντικειμένων.
•Διάφορα φάρμακα όπως καρδιολογικά, αντιβιοτικά, ηρεμιστικά, αντιδιαβητικά είναι ικανά να παρουσιάσουν διαταραχές στην μικροκυκλοφορία.
•Το αλκοόλ σε μεγάλες ποσότητες.Διάφορα σαπούνια, αρώματα αλλά και κάποια καλλυντικά.
•Τα ξανθόχρωμα άτομα παρουσιάζουν συχνότερα ευρειαγγείες σε σύγκριση με μελαμψά άτομα που ζουν κάτω από τις ίδιες κλιματολογικές συνθήκες.
•Η παρατεταμένη έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία.
•Ευρειαγγείες συνυπάρχουν κυρίως με την κυτταρίτιδα.
•Οι μικροτραυματισμοί των κάτω άκρων ( Στα σημεία που τραυματίζεται κανείς δημιουργείται μικροαγγειογένεση και ευρυαγγείες εκεί που δεν υπήρχαν. Αυτό είναι ένα γεγονός που το αναφέρουν αρκετές γυναίκες.)

Για την επιτυχημένη απομάκρυνση των τριχοειδών ευρυαγγειών, συνδυάζουμε 2 μεθόδους, αυτή της θερμοπηξίας Apilus Platinum και της φωτοθερμόλυσης του VPL Energist.
Το σημαντικότερο για ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα, είναι η σωστή διάγνωση της κλινικής εικόνας των αγγείων, καθώς δεν ανταποκρίνονται όλα τα αγγεία σε όλες τις μεθοδους εξίσου. Τα αγγεία που αναλαμβάνουμε επιτυχώς είναι οι τριχοειδείς ευρυαγγείες.
Οι συνεδρίες που χρειάζονται είναι 3-4 για τη κάθε περιοχή, με μεσοδιαστήματα 1-1,5 μήνα, αποκλείοντας τη περίοδο του καλοκαιριού.
Ιδανική περίοδος για να αποφασίσετε να ξεφορτωθείτε τις ενοχλητικές ευρυαγγείες σας είναι το φθινόπωρο!
Σχετικές οδηγίες λαμβάνετε ούτως ή άλλως παράλληλα με τη θεραπεία, όπως προτεινόμενα είδη ρουχισμού και συνήθειες που πρέπει να αποφεύγετε κατά τη διάρκεια των συνεδριών.

Αυτό που πρέπει να γίνει ξεκάθαρο, είναι πως ενώ η απομάκρυνση των τριχοειδών ευρυαγγειών έχει εγγυημένα αποτελέσματα, δεν επεβαίνουμε στον αρχικό μηχανισμό δημιουργίας αγγειεκτασιών, συνεπώς τίποτα δεν αποκλείει την επανεμφάνισή τους σε κάποιο άλλο σημείο. Γεγονός όμως που θα συνέβαινε ανεξαρτητα αν είχατε ηδη θεραπεύσει τις προηγούμενες ή όχι.

© 2012 - 2015 Dermognosia Aesthetic Cosmetics - All Rights Reserved - Consulting by iQ Studies.