Κυτταρίτιδα

Τι είναι "πραγματικά" η κυτταρίτιδα

 

Η κυτταρίτιδα αποτελεί κυρίως γυναικείο φαινόμενο, το οποίο οφείλεται στην αυξημένη εναπόθεση λίπους στα λιπώδη κύτταρα (υποδόρια λιποκύτταρα) αλλά και στη κατακράτηση υγρών στη παρακείμενη περιοχή (δερμίδα και υποδερμίδα). Καθώς τα λιποκύτταρα διογκώνονται προς την επιφάνεια του δέρματος, τα διαφράγματα του συνδετικού ιστού που τα περιβάλλουν χάνουν το σχήμα τους και εμφανίζουν τάση στα σημεία στήριξής τους στο δέρμα. Συνεπώς παραμορφώνουν το παρακείμενο δέρμα, προκαλώντας, έτσι, το φαινόμενο της "φλούδας του πορτοκαλιού".

Σε αυτό το στάδιο, η όλη διαδικασία εμμένει και χειροτερεύει λόγω της κακής μικροααγειακής κυκλοφορίας, που δημιουργειται από την αύξηση του όγκου των λιποκυττάρων, προκαλώντας αντίστοιχα επιβράδυνση και μείωση των μεταβολικών ανταλλαγών και της θρέψης του συνδετικού ιστού, ο οποίος με τη σειρά του χάνει την ελαστικότητά του και γίνεται ινώδης.

Ως αποτέλεσμα δημιουργούνται αντιαισθητικές περιοχές κυτταρίτιδας, ανθεκτικές ακόμα και στη φυσική άσκηση ή/και τις πιο αυστηρές δίαιτες.

 

 

 

 

 

 

 

© 2012 - 2015 Dermognosia Aesthetic Cosmetics - All Rights Reserved - Consulting by iQ Studies.