Η Γήρανση της Επιδερμίδας
(Γιατί γερνάει το δέρμα;)

Οι ειδικοί προτείνουν και απαντούν Εκτύπωση
Αντιγήρανση

Η Γήρανση της Επιδερμίδας

Ο

όρος αντιγήρανση είναι μία πολύ ευρεία έννοια, η οποία δίνει απεριοριστες δυνατότητες αντιμετώπισης και βελτίωσης των σημαδιών που αφήνει ο χρόνος στο πρόσωπό μας.

Μιλώντας για γήρανση, οφείλουμε αρχικά να τη κατηγοριοποιήσουμε. Αν τη καταννοησουμε, τότε είναι πολύ πιο εύκολο και να την αντιμετωπίσουμε.

  1. Χρονογηρανση: Από την ηλικία των 40, ως συνέπεια μιας σειράς προγραμματισμένων γενετικών μεταβολών που αφορούν τις τρεις στρώσεις της επιδερμίδας, παύει η αναγκαία ανανέωση της επιδερμίδας και υποβαθμίζεται η παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης.
  2. Ορμονική γήρανση: Με τη μείωση της ορμονικής δραστηριότητας γύρω στην ηλικία των 50, η επιδερμίδα υπόκειται περαιτέρω μεταβολές: χάνει την πυκνότητά της, ξηραίνεται και χαλαρώνει. Η σχέση της χοριοεπιδερμικής ένωσης χάνει την ισορροπία της. Το σχήμα του προσώπου χάνει το καθαρό περίγραμμά του.
  3. Φωτογήρανση: Πρόκειται για ένα φαινόμενο όλων των ηλικιών, δε σχετίζεται με κάποια συγκεκριμένη ηλικία, αλλά μάλλον με τον τρόπο ζωής, ο οποίος επιδεινώνει και επιταχύνει τα συμπτώματα της ηλικιακής γήρανσης. Μάλιστα, η επίδραση της υπεριώδους ακτινοβολίας υποβαθμίζει το μηχανισμό κυτταρικής αναγέννησης και προκαλεί μη φυσιολογική παραγωγή μελανίνης (χαρακτηρηστικό είδος φωτογήρανσης είναι αυτή της ραχιαίας επιφάνειας των χεριών).
  4. Μυογήρανση:
  • Οι διαρκείς κινήσεις των μυών του προσώπου προκαλούν συνεχή σύσπαση και "πτύχωση" της επιδερμίδας σε συγκεκριμένα σημεία. Με την πάροδο του χρόνου, σε αυτά ακριβώς τα σημεία κάνουν την εμφάνισή τους οι πρώτες "μιμητικές" ρυτίδες.
  • Με τη πάροδο των χρόνων, το μυικό σύστημα το οποίο υποστηρίζει το πρόσωπο αδρανεί και η μυοσκελετικές συνάψεις λεπταίνουν, με αποτέλεσμα τη μη καλή επαφή των κατωτερων μυΪκών στρωμάτων και του ανώτερου ήδη ατροφικού λιπώδους ιστού. Αποτέλεσμα αυτής της έλλειψης μυϊκής τονικότητας είναι η πτώση του δέρματος κατά τη φορά της βαρύτητας, και η παράλληλη αλλοίωση του "οβάλ" του προσώπου, της ρινοχειλικής αύλακας και της οφθαλμικής κοιλότητας.

Γι' αυτό το λόγο η διάγνωση και σωστή αξιολόγηση του προβλήματος, είναι πρωταρχικής σημασίας. Στις περισσότερες περιπτώσεις η κλινική εικόνα εκδηλώνεται με παραπάνω από ένα τύπο γήρανσης, γι'αυτό είναι σημαντικό να επελεχθεί ο σωστός συνδυασμός μεθόδων για τη μακροπρόθεσμη αντιμετώπισή της.

«Διαθέτουμε στη φαρέτρα μας το πιο ικανό και πολυπληθές εύρος μεθόδων τελευταίας τεχνολογίας και αξιοπιστίας, ώστε να μπορέσουμε όχι μόνο να μιλήσουμε για προληπτική ή κλασσική αντιγήρανση, αλλά και για μακροπρόθεσμη βελτίωση δερματικής υγείας.»

Στη περίπτωση Χρονογηρανσης ή/και Ορμονικής γήρανσης, λύση βρίσκουμε στο παγκοσμίως γνωστό Phytopeeling Dr.Med.Schrammek (νέο δέρμα σε 5 ημέρες), στη Μεσοθεραπεία, στη νέα μέθοδο μηχανικής διέγερσης Skin MicroNeedling, καθώς και στη μη επεμβατική γλυπτική προσώπου με ραδιοσυχνότητες (RF bipolar).

Όταν έχουμε παράλληλη εκδηλωση φωτογήρανσης, εκτός του Phytopeeling, προτείνουμε τη πολυστοχευμένη αγωγή Φωτοανάπλασης - VPL Photorejuvenation.

Για την αντιμετώπιση της Μυογήρανσης, μία και μοναδική λύση παραμένει η ηλεκτροθεραπεία Lymphopass, μέσω της επιλεκτικής μυϊκής ενδυνάμωσης των μυών του προσώπου.

Δεν ξεχνάμε παρ' όλ' αυτά τις επιμέρους ευαίσθητες περιοχές του προσώπου, (μάτια - λαιμός) όπου πιθανά να θέλουμε να αντιμετωπίσουμε πιο συγκεκριμένα, προτείνοντας τις εξατομικευμένες DermoWrinkle EyeTreatment και DermoFirming NeckTreatment.

Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για μία συνεδρία Δερμοδιάγνωσης και πληροφόρησης σχετικά με το δικό σας τύπο γήρανσης.

   Επικοινωνήστε μαζί μας...

© 2012 - 2015 Dermognosia Aesthetic Cosmetics - All Rights Reserved - Consulting by iQ Studies.